A weboldal cookie-kat használ. További információk.
 • ganoderma ganoderma-text KÍNÁBAN MÁR TÖBB EZER ÉVE
  RENDKÍVÜL HATÉKONY
  GYÓGYNÖVÉNYKÉNT TARTJÁK SZÁMON.
  OLYAN GYÓGYNÖVÉNY,
  MELYNEK NINCS MELLÉKHATÁSA
  MÉG HOSSZÚ TÁVÚ HASZNÁLAT UTÁN SEM.
  JAVÍTJA A SZERVEZET ÁLTALÁNOS
  ÁLLAPOTÁT, ÖNGYÓGYÍTÓ KÉPESSÉGÉT.
 • ganoderma ONE DRAGON MODELL A TERMELÉSTŐL AZ ÉRTÉKESÍTÉSIG
  A TELJES FOLYAMATOT
  A VÁLLALAT TARTJA KÉZBEN.
 • ganoderma VÁLTSD VALÓRA AZ
  ÁLMAIDAT A DXN-NEL!
  RAGASZKODJ
  AZ EGÉSZSÉGEDHEZ!
  LÉGY ANYAGILAG
  FÜGGETLEN!
  ÉLJ MAGASABB
  ÉLETSZÍNVONALON!
  VALÓSÍTSD MEG
  ÖNMAGAD!
CSATLAKOZZON
MOST!
2019 Január
H K Sze Cs P Szo V

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Keresztnév:

E-mail:

Termékismertető   Üzleti lehetőség

Írja be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

Visszahívunk!

Ha úgy érzed, hogy inkább személyesen szeretnél erről az üzletről velem, vagy munkatársaimmal beszélni, add meg a
Nevedet:

 

Kérlek a telefonszámod mellett add meg az országod kódját (amennyiben nem Magyarországon élsz)!

telefonszámodat:

 

vagy Skype elérhetőségedet:

 

vagy e-mail címedet:

 

és írd be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

 

máj

23

Végre vargánya szezon!

2016.05.23 - hétfő

Végre vargánya szezon!

2016.05.23. 21:57 Kelet Kincsei

9293a5486cb1198f82e8cc49db9d2cfe.jpg

Ki ne ismerné, vagy ne kóstolta volna az ízletes vargányát (Boletus edulis), népies nevén: úrigomba

A gyakorlott gomba szedők pontosan tudják, hol kell keresni, hol lehet begyűjteni a rókagombát, az őzlábgombát, a pereszkét, a trombitát és a szegfűgombát. No meg a vargányát. Mert a vargánya azért más. Populárisabb típus, nagyon jellegzetes, intenzív és rendkívül ízletes gomba. Mint a legtöbb ehető gomba, a friss vargánya is közel 90 %-ban vízből áll.

2- 3 000  Ft/ kg  a piacokon. Kevesen engedhetik meg maguknak, hogy szezonban minden héten az asztalra kerüljön. Pedig élettani hatása számolatlan, manapság a „tudorok” sokszor beszélnek az emberi szervezet elsavasodásának problémájáról és ennek veszélyeiről.

 

A vargánya  segít helyreállítani az emberi test sav-bázis-egyensúlyát. Gazdag  ásványi anyag forrás:  értékes ásványi sókat, például káliumot, foszfort, vasat, kalciumot, nyomelemeket és nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, főleg D-vitamint, B-vitaminokat, E- és K-vitamint 

Gyógyító gombák

A gomba szó hallatán a legtöbb embernek azonnal a mérges gombák jutnak az eszébe. A gombamérgezéstõl való félelem azonban nagyrészt indokolatlan, hiszen néhány alapvetõ szabály betartásával és a gombák jobb megismerésével a gombamérgezés biztosan elkerülhetõ. A nagygomba fajoknak mindössze kb. három százaléka mérgezõ és ez kevesebb, mint a mérgezõ növényfajok aránya. A gombák, ugyanúgy, mint a növények, számos biológiailag aktív anyagcsereterméket szintetizálnak, melyeknek egy része az emberi egészségre káros, más része azonban hasznos is lehet. Mint ahogyan ismerünk gyógynövényeket, ugyanúgy léteznek gyógyító gombák is.

                                                            Gombákkal a keringési betegségek ellen.

                                                                

A gombáknak több csoportja is termel gyógyhatású anyagokat. Ezek közül szélesebb körben ismertek az antibiotikum termelő mikroszkopikus penészgombák. Újabban azonban egyre több nagygombából is terápiás célra alkalmas hatóanyagok sorát mutatták ki. Egyazon gombafaj egyszerre termelhet mérgeket és gyógyhatású vegyületeket, sőt a két ellentétes hatás egy vegyület esetében is sokszor csak az alkalmazott dózis kérdése.

A magasabb rendű, általánosan "kalapos gombák"-ként ismert bazídiumos gombák csoportjában az utóbbi évtizedekben olyan új hatóanyagokat fedeztek fel, amelyek gyógyászati alkalmazása egyre fokozódó jelentőségű. Ezek az anyagok olyan, korunkban jelentős betegségek gyógyításában hoztak átütő sikert, mint pl. a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, a különböző daganatos megbetegedések és az AIDS. A klinikai vizsgálatok sok esetben bizonyították egyes, a népi gyógyászatban már régen használt gombák gyógyhatását. Ezek közül a gombák közül talán a legfontosabb a ganoderma (pecsétviaszgomba) amelyet már a Ming-dinasztia idejében mint "életelixírt" tartottak számon a kínai orvosok.

 

Ezt a gombát a Távol-Keleten nagy mennyiségben fogyasztják. Újabban Észak-Amerikában és Európában is "csodagombaként" reklámozzák  Ennek a gombának a vérlipidszint-csökkentő hatását a hatvanas években fedezték fel ázsiai kutatók. Bebizonyították, hogy  csökkenti a vér koleszterinszintjét, valamint a triglicerid- és foszfolipidszintet. Mivel a magas vérzsírszint egyike a jóléti államokban népbetegségnek számító érrendszeri megbetegedések legfontosabb rizikófaktorainak, a felfedezés óriási jelentőségű. A gomba koleszterinszint-csökkentõ hatóanyaga, az eritadenin (más néven lentizin, vagy lentinacin) kémiailag 2(R),3(R)-dihidroxi-4-(9-adenil)-vajsav. A pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) koleszterinszint-csökkentõ, gyulladásgátló és májvédõ hatásáért lanosztán típusú triterpénjei, a ganoderánsavak felelõsek. Egyes gombáknak jelentős vérnyomás csökkentő hatásuk is van, mint pl. a már említett pecsétviaszgombának. Az érrendszeri betegségek gyógyításában alkalmazzák egyes gombák véralvadásgátló hatását is.Vércukorszint-csökkentő hatásuk is van.  sikerrel próbálták ki cukorbetegség kezelésére.

 

( Forrás: Jakucs Erzsébet, Farmakológia )

Érdekelnek a gyógyító gombás termékek! Katt ide!

 

 

DXN Facebook Share Megosztás Facebook-on