A weboldal cookie-kat használ. További információk.
 • ganoderma ganoderma-text KÍNÁBAN MÁR TÖBB EZER ÉVE
  RENDKÍVÜL HATÉKONY
  GYÓGYNÖVÉNYKÉNT TARTJÁK SZÁMON.
  OLYAN GYÓGYNÖVÉNY,
  MELYNEK NINCS MELLÉKHATÁSA
  MÉG HOSSZÚ TÁVÚ HASZNÁLAT UTÁN SEM.
  JAVÍTJA A SZERVEZET ÁLTALÁNOS
  ÁLLAPOTÁT, ÖNGYÓGYÍTÓ KÉPESSÉGÉT.
 • ganoderma ONE DRAGON MODELL A TERMELÉSTŐL AZ ÉRTÉKESÍTÉSIG
  A TELJES FOLYAMATOT
  A VÁLLALAT TARTJA KÉZBEN.
 • ganoderma VÁLTSD VALÓRA AZ
  ÁLMAIDAT A DXN-NEL!
  RAGASZKODJ
  AZ EGÉSZSÉGEDHEZ!
  LÉGY ANYAGILAG
  FÜGGETLEN!
  ÉLJ MAGASABB
  ÉLETSZÍNVONALON!
  VALÓSÍTSD MEG
  ÖNMAGAD!
CSATLAKOZZON
MOST!
2019 Március
H K Sze Cs P Szo V

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

Hírlevél feliratkozás

Keresztnév:

E-mail:

Termékismertető   Üzleti lehetőség

Írja be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

Visszahívunk!

Ha úgy érzed, hogy inkább személyesen szeretnél erről az üzletről velem, vagy munkatársaimmal beszélni, add meg a
Nevedet:

 

Kérlek a telefonszámod mellett add meg az országod kódját (amennyiben nem Magyarországon élsz)!

telefonszámodat:

 

vagy Skype elérhetőségedet:

 

vagy e-mail címedet:

 

és írd be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

 

okt

20

7 érdekesség, amit nem biztos, hogy tudtál a kávéról

 

A kávézás része mindennapjainknak. Egy külön kultúra, reggeli ébredésünk, napközbeni aktivitásunk, társasági összejövetelek, baráti találkozások, üzleti konferenciák elengedhetetlen eleme. De nem volt ez mindig így. Néhány magyar vonatkozású érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet nem biztos, hogy tudtál a kávéról.  

 

 

1.Tényleg úgy hívták, hogy feketeleves?

Igen, a feketeleves a XVII. századból származó kifejezés és eredetileg a kávét jelentette. Társul hozzá egy izgalmas és szomorú történelmi legenda: a váradi pasa az 1680-as években magához kérette Thököly Imre fejedelmet, akit egy ebédmeghívás ürügyével próbált magához csalni. Thököly azonban – jól ismervén a törököt – gyanút fogott, hogy készül valami ellene és ennek a közös ebédnek bizony nem lesz jó vége. Így az ebéd elfogyasztása után rögvest távozni készült és állt fel a közös asztaltól. Azonban egy janicsár aga így marasztalta: „ne siess uram, hátra van még a feketeleves.” Hát ez volt a kávé. A történet vége az lett, hogy Thököly fejedelmet a törökök az isztambuli Héttorony börtönébe vetették. E szomorú legenda (ami persze nem biztos, hogy igaz) mellett tény, hogy a feketeleves, azaz a kávé fogyasztása a török étkezés elmaradhatatlan része volt és a törökök tették ismerté a középkori Magyarországon is.

2. Ki ivott először kávét Magyarországon?

Az első magyar ember, aki kávét ihatott, a legenda szerint Apafi Mihály, erdélyi fejedelem volt, akit Ali basa vendégelt meg Érsekújváron, saját sátrában.

Egyébként a kávé szót először maga Zrinyi Miklós írta le 1645-ben, a kávéház szót pedig Mikes Kelemen használta először a híres leveleiben.

3. Végül is honnan ered a kávé szó?

A megfejtésre két megoldás is van: a legelterjedtebb álláspont szerint egy Etióp vidék, Kaffa nevéből származik. Ezt a helyet tekintik a kávé szülőhazájának.  A másik eredet az arab kahwa szó, s valószínűleg a mi kávé szavunk is ebből ered. Ez a szó eredetileg bort jelentett, majd később lett ebből a fekete ital. A XVI. századra már az egész arab világban a főzött és élénkítő italt jelentette.

4. Hogyan terjedt a kávézás Magyarországon?

A kávénak nem volt egyszerű eljutnia Európába. Mint tudjuk, Magyarországra a törökök hozták, és 150 éves ittlétük alatt sok kávézós helyet alakítottak ki, de ezekbe csak ők járhattak, ezek voltak akahvedzsik. A XVI. századtól Konstantinápolyban elképzelhetetlen volt, hogy valaki ne igyon meg naponta 2-3 csésze kávét, amit külön szertartásként készítettek el és ez fokozatosan beépült a napi ritmusba, a maga varázslatosságával együtt. A kávézás a társasági összejöveteleknek, üzletkötéseknek, de akár egy egyszerű hajvágásnak is kötelező kellékévé vált.

Szerencsére a kávéfőzés fortélyait mi, magyarok is ellestük.

5. Mikor lettek kávéházak Magyarországon?

A történetírás szerint 1714- ben, egy Kávéfőző Balázs (Cavesieder Blasius) nevű ember házában árultak elsőként kávét. Balázs eredetileg egy vándor kávéárus volt, aki kezdésnek egy nyakába akasztott tálcáról az utcán árusította portékáját.

Magyarországon egyébként 1884-ben hoztak rendeletet a kávézók külső megjelenésére vonatkozóan. Persze voltak eltérések, az elegáns helyek mellett megmaradtak a kis üzletecskék is, ki- ki az anyagi helyzete alapján választott, melyikbe tér be. A XIX. században átalakult a pesti élet, közel 500 kávézós épületet terveztek, többek között Európa egyik legszebb kávéházát, a New York-ot. A tervező Hauszmann Alajos volt, a kávéház freskóit Lotz Károly és Magyar – Mannenheimer Gusztáv készítette, belül minden márvány, bronz, hatalmas csillárokkal és erkélyekkel. Ma is népszerű idegenforgalmi  és hazai érdekesség.

6. .A török szultán nagyon tiszta, ízesített, különböző gyümölcsökkel kevert különleges kávét ivott. A babokat már a 16. században megpörkölték, és csak utána főzték meg, később le is darálták, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítették. A legelőkelőbb uraknak, a külföldi látogatóknak a „szultán kávéját” kínálták.

7. A több száz éves gyakorlatnak megfelelően, ma már nagyon modern eljárással készülnek különböző kávékülönlegességek. Aki nem csak különleges, hanem egészséges kávét akar fogyasztani, könnyen hozzájuthat olyan száz százalékos Arabica kávéhoz, amelyhez tiszta ganoderma gyógygombát adtak. A ganoderma íze tökéletesen illik a kávéhoz és fokozza élvezeti értékét.

 

Forrás:

Wikipédia,

The history and culture off coffee, 2012, Kátai Csilla Semmelweis Egyetem

máj

23

Végre vargánya szezon!

2016.05.23 - hétfő

Végre vargánya szezon!

2016.05.23. 21:57 Kelet Kincsei

9293a5486cb1198f82e8cc49db9d2cfe.jpg

Ki ne ismerné, vagy ne kóstolta volna az ízletes vargányát (Boletus edulis), népies nevén: úrigomba

A gyakorlott gomba szedők pontosan tudják, hol kell keresni, hol lehet begyűjteni a rókagombát, az őzlábgombát, a pereszkét, a trombitát és a szegfűgombát. No meg a vargányát. Mert a vargánya azért más. Populárisabb típus, nagyon jellegzetes, intenzív és rendkívül ízletes gomba. Mint a legtöbb ehető gomba, a friss vargánya is közel 90 %-ban vízből áll.

2- 3 000  Ft/ kg  a piacokon. Kevesen engedhetik meg maguknak, hogy szezonban minden héten az asztalra kerüljön. Pedig élettani hatása számolatlan, manapság a „tudorok” sokszor beszélnek az emberi szervezet elsavasodásának problémájáról és ennek veszélyeiről.

 

A vargánya  segít helyreállítani az emberi test sav-bázis-egyensúlyát. Gazdag  ásványi anyag forrás:  értékes ásványi sókat, például káliumot, foszfort, vasat, kalciumot, nyomelemeket és nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, főleg D-vitamint, B-vitaminokat, E- és K-vitamint 

Gyógyító gombák

A gomba szó hallatán a legtöbb embernek azonnal a mérges gombák jutnak az eszébe. A gombamérgezéstõl való félelem azonban nagyrészt indokolatlan, hiszen néhány alapvetõ szabály betartásával és a gombák jobb megismerésével a gombamérgezés biztosan elkerülhetõ. A nagygomba fajoknak mindössze kb. három százaléka mérgezõ és ez kevesebb, mint a mérgezõ növényfajok aránya. A gombák, ugyanúgy, mint a növények, számos biológiailag aktív anyagcsereterméket szintetizálnak, melyeknek egy része az emberi egészségre káros, más része azonban hasznos is lehet. Mint ahogyan ismerünk gyógynövényeket, ugyanúgy léteznek gyógyító gombák is.

                                                            Gombákkal a keringési betegségek ellen.

                                                                

A gombáknak több csoportja is termel gyógyhatású anyagokat. Ezek közül szélesebb körben ismertek az antibiotikum termelő mikroszkopikus penészgombák. Újabban azonban egyre több nagygombából is terápiás célra alkalmas hatóanyagok sorát mutatták ki. Egyazon gombafaj egyszerre termelhet mérgeket és gyógyhatású vegyületeket, sőt a két ellentétes hatás egy vegyület esetében is sokszor csak az alkalmazott dózis kérdése.

A magasabb rendű, általánosan "kalapos gombák"-ként ismert bazídiumos gombák csoportjában az utóbbi évtizedekben olyan új hatóanyagokat fedeztek fel, amelyek gyógyászati alkalmazása egyre fokozódó jelentőségű. Ezek az anyagok olyan, korunkban jelentős betegségek gyógyításában hoztak átütő sikert, mint pl. a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, a különböző daganatos megbetegedések és az AIDS. A klinikai vizsgálatok sok esetben bizonyították egyes, a népi gyógyászatban már régen használt gombák gyógyhatását. Ezek közül a gombák közül talán a legfontosabb a ganoderma (pecsétviaszgomba) amelyet már a Ming-dinasztia idejében mint "életelixírt" tartottak számon a kínai orvosok.

 

Ezt a gombát a Távol-Keleten nagy mennyiségben fogyasztják. Újabban Észak-Amerikában és Európában is "csodagombaként" reklámozzák  Ennek a gombának a vérlipidszint-csökkentő hatását a hatvanas években fedezték fel ázsiai kutatók. Bebizonyították, hogy  csökkenti a vér koleszterinszintjét, valamint a triglicerid- és foszfolipidszintet. Mivel a magas vérzsírszint egyike a jóléti államokban népbetegségnek számító érrendszeri megbetegedések legfontosabb rizikófaktorainak, a felfedezés óriási jelentőségű. A gomba koleszterinszint-csökkentõ hatóanyaga, az eritadenin (más néven lentizin, vagy lentinacin) kémiailag 2(R),3(R)-dihidroxi-4-(9-adenil)-vajsav. A pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) koleszterinszint-csökkentõ, gyulladásgátló és májvédõ hatásáért lanosztán típusú triterpénjei, a ganoderánsavak felelõsek. Egyes gombáknak jelentős vérnyomás csökkentő hatásuk is van, mint pl. a már említett pecsétviaszgombának. Az érrendszeri betegségek gyógyításában alkalmazzák egyes gombák véralvadásgátló hatását is.Vércukorszint-csökkentő hatásuk is van.  sikerrel próbálták ki cukorbetegség kezelésére.

 

( Forrás: Jakucs Erzsébet, Farmakológia )

Érdekelnek a gyógyító gombás termékek! Katt ide!

 

 

ápr

26

 

Bocs, de nem jut eszembe a neved!

2016.04.26. 20:30 Kelet Kincsei

 

 

15 éves vagyok és a rövidtávú memóriám nem valami jó , mivel 
pl éhes vagyok , 10-15 másodperc múlva ki megyek a konyhába és nem tudom miért mentem ki.

20 éves vagyok és ugyanez a problémám. 
megkopott a memóriám nem is kicsit. pedig régen nagyon jó volt, mindenre emlékeztem számokra, rendszámokra, kivel mikor és mit beszéltem. most pedig meg kell magam erőltetni rendesen,hogy emlékezzem. fogalmam sincs,hogy mi okozhatja.

Mindannyian álltunk már a konyha közepén azon tűnödve, miért is jöttünk ide, mint ahogy valószínűleg az is mindenkivel előfordult már, hogy nem találta a lakáskulcsát, a szemüvegét vagy hirtelen nem jutott eszébe egy volt kollégájának a neve.

Mit tehetünk? Hogyan tarthatjuk fitten az agyunkat, hogyan előzhetjük meg az elbutulást?

Ázsiában évezredek óta ismert az a gyógygomba, mely védi és táplálja az idegeket.

oroszlansoreny-tabletta_medium.pngAz Oroszlánsörény gomba - acél idegek, kiváló memória

 • Ösztönzi az Idegi Növekedési Faktor (NGF) szintézisét és elősegíti a myelinizáció folyamatát, vagyis az idegsejtszövetek kialakulását.
 • A megnövekedett NGF termelés javítja az agy funkcióit.
 • Lassítja az öregedési folyamtokat, gátolja az időskori szenilitás, Alzheimer kór kialakulását.
 • Anti-aging ( öregedést gátló ) hatású - javítja a memóriát, serkenti az agyműködést.
 • Megerősíti az emésztő rendszert, megszűnteheti a refluxot. Enyhíti a gyomorfekély és krónikus gyomorbetegségek okozta problémákat.

Főbb hatóanyagai:

 • Poliszacharidok
 • Adenozin - a sejtek energiaforgalmában játszanak fontos szerepet.
 • Omega-9 zsírsav
 • Fehérjék és esszenciális aminosavak ( olyan aminosavak, amelyeket az emberi és allati szervezet  nem, vagy csak elégtelen mennyiségben képes előállítani)
 • Nyomelemek és ásványi anyagok, foszfor (P),vas (Fe), kálium (K), kacium (Ca), B1, B2-vitamin.

 Javasolt napi adagja 3-4 szem. Hatása napokon belül érezhető.

Legyünk nagyon óvatosak, amikor gyógygombás étrendkiegészítőket  vásárolunk, mert sokféle - gyakran kétes minőségű - készítménnyel is találkozhatunk. Fordítsunk figyelmet a gyártóra, a származási helyre, illetve annak feltüntetésére - ha ezeket nem találjuk, inkább ne vásároljuk meg a terméket.

Érdekelnek a gyógygombák, küldj több anyagot

Most szeretnék vásárolni!

febr

25

Veszélyes a D - vitamin hiánya

2016.02.25 - csütörtök

 

 

DEPRESSZIÓHOZ is VEZETHET A D-VITAMIN HIÁNYA

2016.02.25. 21:33 Kelet Kincsei

 

 

 

 

Depresszióhoz vagy időskori elbutuláshoz is vezethet a szervezet D-vitamin hiánya. Magyarországon a lakosság 20 százaléka szenved súlyos vitaminhiányban.

Egészen meglepő eredményeket kaptunk, inkább azt mondhatnám, hogy megdöbbentő eredményeket, mert az ideális D-vitamin ellátottságot az emberek 94%-a nem érte elés ami talán még meglepőbb volt, hogy a magyar lakosság 20%-a súlyos D-vitamin hiányban szenved ezekben a hetekben - mondta Takács István, a MOOT főtitkára.

A D-vitamin hiánya akár depresszióhoz, időskori elbutuláshoz vezethet, de gyengíti a csontokat és az immunrendszert is, valamint a mell és a vastagbélrák kialakulásában is szerepe van. Illetve, akinek alacsony a D-vitamin szintje sokkal nagyobb eséllyel kap el betegségeket is, mint például az influenzát.

Forrás: TV 2 tények

Ha csak lehetséges, természetes úton vigyük be szervezetünkbe a vitaminokat,

- erről Póta György, a Házi Gyermekorvosok Szövetségének elnöke beszélt a Kossuth Rádió Napközben című műsorában. Erre főként a gyermekek esetében van szükség, ők ugyanis nem tervszerűen esznek, azaz az esetek nagy részében gyümölcsből, zöldségből nem fogyasztják el azt a mennyiséget, ami fedezné a vitaminszükségletüket – magyarázta a szakember. Hozzátette: különösen igaz ez a téli hónapokban, amikor egysíkú a gyümölcsfogyasztásunk.

Hogyan juthatok természetes D- vitaminhoz? 

Kattints ide és tudd meg!

febr

11 

 

Paul Clayton oxfordi orvosprofesszor

az IME egészségügyi szaklapnak adott interjújában arról beszélt, hogy az utóbbi időben a következő egészségügyi nehézségekkel néz szembe a modern világ.

 

 1. Az elmúlt 10-15 évben megduplázódtak a túlsúly gyakoriságára vonatkozó mutatószámok.
 2. Az időskori elbutulás ma egyre gyakrabban már negyvenévesembereknél jelentkezik.
 3. Az Egyesült Államok lakosságának 55 százalékának magas a vérnyomása.
 4. Évente három-négy százalékkal nő az allergiások és az asztmások száma.
 5. A mai felnőtt generáció tagjainak 15 évvel idősebb a teste, mint amilyen a nagyszüleiknek volt az ő korukban.
 6. Csökken az IQ, a rossz táplálkozás akár 15 százalékkal vetheti vissza az intelligenciát.
 7. (Ez a legdurvább) A negyven éven át tárolt minták alapján az látható, hogy a férfiak tesztoszteronszintje 30-40 százalékkal csökkent a két generációval idősebbekhez képest, és emiatt komoly gondok keletkeztek a szexualitás és a termékenység terén.

 

A brit professzor szerint ennek több oka is van. 

 

 1. A társadalom nagyobb része ma szellemi munkát végez, szemben az elődökkel , akik sokat ettek, nem híztak el, mert 10-12 óra kemény fizikai munkát végeztek, pihenésként pedig kertészkedtek.
 2. Száz év alatt harmadára csökkent a naponta gyalog megtett mennyiség, e két ok miatt az izomzatunk meg sem közelíti az akkor éltekét.
 3. Túlnyomórészt feldolgozott élelmiszereket fogyasztunk, amivel túl sok zsírt és túl kevés létfontosságú mikrotápanyagot viszünk be a szervezetünkbe. A modern embert egyszerre jellemzi a kövérség és a táplálékhiány, ami krónikus gyulladásokat okoz a szervezetben.

S ha azt mondjuk, hogy vissza szeretnénk szerezni a korábbi magas férfinemihormon szintet, az IQ-t és a karcsúságot, akkor vissza kell térniük a természetes életmódhoz, vagyis sokat mozogni , nem csak sportolni, hanem gyalogolni is, és nem készkajákat enni, hanem zöldségre, gyümölcsre, halra alapozva táplálkozni.

A mozgásukban korlátozottak számára pedig a tudománynak kell új megoldást találni, Paul Clayton ezen dolgozik egy nemzetközi kutatócsapattal közösen.

A professzor még szeptemberben tartott egy előadást Balatonfüreden, a járóbeteg szakorvosok konferenciáján, az IME, Az egészségügyi vezetők szaklapja akkor készített interjút vele. Elgondolkoztató.

Forrás:http://valasz.hu/itthon/dramaian-csokkent-a-ferfiak-szexualis-kepessege-116525

 

============================================================================

 

 

HF024_small.jpgA férfiak potenciáljának optimális működésében tapasztalatok szerint jelentős támogatást adhat Cordyceps kapszula is, melyet a Himalája Viagrájaként emlegetnek.

 

"Minden földi öröm között a szerelmi vágy, az érzéki örömök esszenciája..." -áradozott egy tibeti orvos, aki elsőként említette ezen a néven a cordyceps gombát és magasztalta a szenvedély és teljesítőképesség páratlan segítőjeként.

 

Az értékét az is szemlélteti, hogy a kereskedők 24 eurót is adnak egyetlen grammjáét.

Forrás: National Geographic

 

 A DXN kapszulába csomagolta a cordycepset és bárki számára elérhetővé tette

A hagyományos kínai gyógyászatban évszázadok óta mindenre hatékony csodaszerként tartották számon: vese , szívpanaszok, asztmaszerű tüdőbajok, tuberkulózis kezelésére is használják, nem utolsó sorban impotencia ellen. 

 

Javasot napi adagja 1-3 kapszula naponta. OÉTI: 4429/2009